Re: jongeren en hun voeding

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid jongeren en hun voeding Re: jongeren en hun voeding

#60103

Anoniem

OK, mensen in die negatieve spiraal zitten daar dieper in dan vroeger, maar jullie zijn het vast ook met me eens dat er tegelijkertijd een groeiende groep bewuste ouders en bewuste kinderen is. En die kleine groep is ook weer bewuster dan eerder in de laatste paarhonderd jaar. Authentieker.

Het is volgens mij een merkwaardige tijd van transitie; ik wil het graag vergelijken met een jaar of 20 terug want dat weten we allemaal nog. Een tijd waarin de meest kritische mensen eigenlijk heel voorspelbare ideeen hadden. Zelfs de beste denkers waren helemaal in de ban van ‘democratisering’ want dat was de beste van de twee opties die we op ‘het journaal’ zagen.

En kijk dan eens wat er nu gebeurt. Wereldwijd zijn mensen alle leugens aan het doorprikken; overal staan mensen op die geen controle meer nodig hebben en nu al een voorbeeldfunctie vervullen.

Dus ja, naast de oude negatieve spiraal die veel met voeding, drugs en gewoon hypnose te maken heeft, staat een jonge positieve spiraal en die is weliswaar nog kleiner maar wel vele malen krachtiger.