Re: ikke

Forum Forums Stel jezelf even voor ikke Re: ikke

#8725

autumn
Bijdrager
Quote:
Natuurvolkeren vermaalden eierschalen maar ook botten.

Wikipedia hierover:

De schaal bestaat voor ongeveer 4% uit eiwit en voor 95% uit calcium-carbonaat. Tevens zit er nog wat magnesiumchloride en calciumfosfaat in de eischaal.

Er zijn dus ook al andere mensen geweest die dit afgekeken hebben van natuurvolkeren:

http://www.ovovital.com/home.php

http://www.avian.nl/NL/Avian-CalciFerol.html

Ook hondenliefdhebbers!

http://barf-natuurlijk.nl/dagutorie/dagutorie_ei_kalkbron.html

De schaal van (kippen)eieren bestaat dus vooral uit calciumcarbonaat. Ik heb wel eens op een anti-melksite (de gepasteuriseerde!) gelezen dat calciumcarbonaat een anorganische calcium-verbinding is en dat die daardoor niet goed opgenomen wordt. Klopt dit?

Dan schijnt de verhouding calcium-fosfor-magnesium belangrijk te zijn. Is het dan wel zo verstandig om zo maar eischalen op te eten? Er zit wel wat magnesium in de schaal, maar niet veel. En calcium en magnesium zijn beiden basisch!