Re: Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond

Forum Forums Stel jezelf even voor Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond Re: Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond

#15635

Webmaster
Bijdrager

Dorien,

Ik denk dat jij het volgende probleem hebt: bijnieruitputting, in combinatie met een gestagneerde lever. Bij bijnieruitputting moet je niet te laag in koolhydraten gaan, wat je wel hebt gedaan. Gevolg: hypoglykemie en hartkloppingen, stress dus. Op zich heb je wel goed opgelet, want je wist dat je als je koolhydraten mindert je dan je vetconsumptie moet verhogen. Ik heb echter vaker gezegd dat het lichaam zich niet noodzakelijk laat dwingen tot vetverbranding.

De lever speelt hierbij een cruciale rol. Deze heeft als twee voornaamste functies het omzetten van gifstoffen in vet, waardoor deze via de ontlasting verdwijnen, en het verbranden van vetten als onderdeel van de spijsvertering. Het lijkt erop dat beide functies niet goed verlopen bij jou. Door te laag in koolhydraten te gaan zitten en niet goed genoeg vetten kunnen opnemen en verteren (vet maakt jou misselijk), mis je de noodzakelijke buffer en gaat je bloedsuikerspiegel schommelen.

Van superbelang is dus dat je die lever heelt. Ik had al eerder geconstateerd dat je je teveel focust op die alvleesklier. Jouw lever is het probleem! Allereerst zijn er natuurlijk lever/galblaasreinigingen. Die appelsmoothie van mij is in feite een lever/galblaasreiniging op zichzelf. Voor wie het recept maar niet kan vinden: http://www.fonteine.com/fruit_smoothie.html. Momenteel is de Rode van Boskoop/Goudreinet weer in het seizoen. Gebruik deze fantastische appel en kies exemplaren met zo veel en zo donker mogelijk rood. Daarnaast is er nog het protocol van 2 eierdooiers, vergeperst sap van 2 citroenen en 1 eetlepel olijfolie.

Verder draaien we in kringetjes rond, want ik heb je al het nodige advies gegegen hieromtrent. Twee weken geleden schreef ik nog:

Je hebt het constant over de alvleesklier, maar wat je beschrijft is een onvermogen van de lever om vet te verbranden. Dit kan allereerst te maken hebben met een verzwakte leverfunctie, maar daarnaast ook geheel of gedeeltelijk geblokkeerde galkanalen, waardoor er veel te weinig uitstoot van galzouten in de dunne darm plaatsvindt. Het zijn deze zouten die de vetvertering mogelijk maken.

Een reeks lever/gal-zuiveringen kan daarbij veel uitkomst bieden, maar bedenk dat ik er bijna 2 jaar over heb gedaan om mijn lever dusdanig te helen dat deze vetten is gaan verbranden, tot die tijd sloeg ik de vetten op. Zo te lezen heb ik niet half de problemen waar jij mee kampt, Dorien, maar daar staat tegenover dat ik door verhoogde olijfolieconsumptie in smoothies wel in totaal 3 galkolieken heb gehad. Dit heeft me op het spoor van lever-gal-reinigingen gebracht en ik heb er daarna nooit meer last van gehad.

Als ik jou was zou ik me dus gaan focusen op de lever en galblaas i.p.v. de alvleesklier. De combinatie selenium-alfa liponzuur-mariadistel is bijzonder effectief. Ik beveel 200 mcg selenium per dag aan. Je kunt dit in supplementvorm kopen, maar het eten van 4 paranoten per dag komt op hetzelfde neer. Mariadistel is ook in supplementvorm te koop of als thee. Van alfa liponzuur moet je 300 mg per dag slikken. Het beste kun je de R-variant hebben, die is beter opneembaar. Deze twee zijn erg goed:

https://www.webvitaal.nl/catalog/product_info.php?cPath=70&products_id=3532&osCsid=fe4g8a9e4rofvs1q6f9ojt0057

http://www.supersmart.com/article.pl?id=0301

Lees ook dit: http://www.fonteine.com/lever_darmen.html

Mike