Re: Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond

Forum Forums Stel jezelf even voor Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond Re: Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond

#15628

Anoniem

Ik oordeelde niet, ik was oprecht nieuwsgierig, ik volgde je nog niet helemaal.

En als je het ff niet meer weet met jezelf ga je overal antwoorden zoeken, ik herken dat wel. Zelfs wanneer het wel goed gaat en er gebeurt iets voorspelbaars maar heftigs (met je lichaam) ga je toch weer op zoek naar nieuwe antwoorden.

Misschien moet je dat even niet doen? ff Pas op de plaats en gewoon goed eten, want daar heb je vast een beeld van. Het unheimische verdwijnt niet zomaar en je lichaam moet wel de kans krijgen een balans te vinden. Bovendien komt je lichaam in een herstelmodus als je de juiste voeding binnenkrijgt. Ook dat geeft (juist) de voor jou herkenbare symptomen. Als voorbeeld kan ik je mijn eigen situatie geven: ik ben nu een maand of negen bezig – eerst GAPS, nu Bee – en plotseling, na een half jaar, kwam mijn huidprobleem zoals ik dat altijd had in alle hevigheid terug terwijl ik niets at waarvoor ik allergisch kon zijn. Dit heeft me een maand of drie/vier ‘geteisterd’ terwijl ik wist dat ik er botweg doorheen moest. Ik heb gezocht naar nieuwe oplossingen en ze niet gevonden. Nu, na een aantal maanden, is de uitslag in mijn gezicht (candida en nog wat eczeem) vanzelf weer verdwenen terwijl ik niets heb veranderd aan mijn voeding.

Bedenk dat je lichaam voor elk jaar dat je ongezond bent geweest ongeveer een maand nodig heeft om te herstellen. In die periode kun je alle klachten en symptomen tegenkomen die je ooit hebt ervaren. De kunst is je daardoor niet van de wijs te laten brengen en naast de goede voeding dingen te doen die je prettig vindt (sauna, strandwandeling, …).

Hilda