Re: Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond

Forum Forums Stel jezelf even voor Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond Re: Ik stel mij opnieuw voor: Lievergezond

#15625

ruud
Bijdrager

Relatie alvleesklier en bijnieren.

Ik ben aan het zoeken naar info over de relatie bijnieren en alvleesklier.

Iets waar ik iets mee kan.

Zie hier wat info waar ik naar op zoek was.

Ik heb namelijk het gevoel dat ik in cirkels draai en daar schiet ik ook niets mee op:

http://www.herbaru.nl/artikelen/alvleesklier.html

Quote:
Het bloedsuikergehalte wordt in het lichaam nauwkeurig gecontroleerd en gereguleerd door de bijnieren en de alvleesklier. Tussen deze twee klieren bestaat een nauwe samenwerking. De bijnieren produceren adrenaline. De alvleesklier het insuline. Beiden reguleren het bloedsuikerniveau in het bloed.

Door angst, of allerlei vormen van stress en vaak ook door aanleg blijven de bijnieren een constante stroom van adrenaline aan het bloed afgeven. Dit verhoogt het suikergehalte van het bloed want er is om die grote spanningen de baas te blijven heel veel suiker nodig. Als deze toestand lang aanhoudt, treedt er een evenwichtsverstoring op tussen de bijnieren en de alvleesklier. De insuline gaat overheersen en daardoor wordt er meer suiker uit het bloed verwijderd dan goed is. Dat is dan hypoglycaemie.

In principe een ernstige ziekte want alle lichaamsorganen en vooral de hersenen hebben suikers nodig om goed te kunnen functioneren. Suiker tekort in de hersenen geeft zeer ernstige psychische klachten. Maar ook verlammingsverschijnselen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, maagzweren, reumatische ge-wrichtsontstekingen, duizeligheid, geheugenverlies, slechte concentratie zelfs persoonlijkheidsveranderingen doen zich voor.