Re: ijzeren bestek

#20590

simone
Bijdrager

Wou toch nog even terugkomen op plastic en bestek.Mischien ga ik soms te ver qua bep. dingen maar wou toch nog even weten of elk ijzer ongezond is, weet dat het moeilijk te zeggen is maar toch:

-Blijft er bij elk soort ijzer iets achter in ons lichaam zeg maar bij lepels, bij het koken in pannen maar ook als je dingen in ijzeren bakken bewaart.

Is dit allemaal ongezond en in wat voor een mate daar ben ik nog steeds niet helemaal achter of komt er meer ijzer vrij als het langer in dit materiaal bewaard of gekookt wordt?

Dat is mijn eerste vraag en mijn tweede vraag is:

-Is plastic altijd ongezond, ook als het bpa vrij is en koud gebruikt wordt en natuurlijk ongekleurd plastic want dat zal wel altijd synthetische rotzooi verf zijn.

Ik wil de drinkflessen voor water vervangen door deze:http://oneforone.nl/shop/oneforone/waterfles-blauw-500ml/

Het is roestvrij staal en bpa vrije plastieke dop. Is deze dan wel goed?

-Het lijkt mij dat porselein, kristal, zilver en gietijzer, hout,aardewerk en glas het beste is en ook keramiek maar ja dan moeten deze ook weer onbewerkt en ongekleurd zijn.

Volgens mij is koper ook niet zo ongezond zoals men zegt.

Wat zijn de voor en nadelen van al deze materialen en hoe worden deze soms per materiaal bewerkt zodat ze weer ongezond kunnen zijn etc.?

Kunnen we hier geen aparte topic over beginnen, het is in ieders voordeel.

Probeer zelf ook zo veel mogelijk onbeschilderd materiaal te gebruiken:borden, glazen, mokken, porselein etc. gewoon blanco en onbeschilderd maar ja waar moet je overal op letten bij al deze materialen.

Plastic heeft vaak ook allemaal zo’n chemische kleuren.

Alvast bedankt.

Mijn moeder is gelukkig ook al helemaal op de biologische ekologische toer.