Re: Ijzer tekort hoe het beste aanvullen???

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ijzer tekort hoe het beste aanvullen??? Re: Ijzer tekort hoe het beste aanvullen???

#27727

simone
Bijdrager

Heb me vandaag toch een lekkere soep gemaakt met veel voedingsstoffen erin en vooral ijzer.Zoiets moet ik met the family delen hier.

Naar mijn mening hoeft eten niet zo moeilijk te zijn om effectief en voedzaam te zijn. Als de ingrediënten maar goed en puur zijn smaakt het al snel goed en is het uiteraard zeer voedzaam.

Heb van rundervet zelf flink wat ossewit gemaakt en dan blijven er heerlijke spekjes over. Die gooi ik bij de ossewit erbij en doe er wat Keltisch zout bij en dat gaat dan in de koelkast.Dat blijft zo’n half jaar goed en oh wat heeft ie een mooie knalgele kleur.

In ieders geval flink wat vlees met vet aan bot in de pan gedaan met natuurlijk wat spekjes en ossewit en dat licht gebakken met uien en dan prei, wortel, verschillende koolsoorten bij gedaan.Kokosvet, ghee, lichtjes olijfolie en sole en water.Een eitje, wat mosterd, ongepasteuriseerde appelazijn, gefermenteerde zoute pruimendressing, knoflook, flinke dosis zwarte peper en nog andere kruiden.

Wat was dit lekker zeg. Dan kookt alles ook in zijn eigen botten bouillon en oh zo simpel om te maken en naar mijn mening echt voedend.

Alle groente uiteraard buiten gekweekt en het vlees en vet van wild vlees.

See ya.