Re: Iers Rundvee

#9159

simone
Bijdrager

Even een tussenupdate.

We zijn dus in Kessel vlees gaan halen bij http://www.herefords.nl.

Je ziet een paar runderen buiten lopen en het vlees wordt een paar weken in een koele cel gehangen zodat al het vocht eruit gaat en ik heb me laten vertellen dat ze niet bijgevoerd worden, geen antibiotica, geen krachtvoer, lopen het hele jaar door buiten en waar ze grazen wordt geen kunstmest gebruikt. Ze worden ook niet onthoornd.

Moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was qua smaak van het vlees, ben heel goed vlees gewend omdat ik zelf uit de highlands kom maar vond dit vlees droog. Geen slechte smaak maar ook niet om te zeggen wauw dat proef je.Het was gewoon normaal en er mag naar mijn mening wel meer vet aan zitten dus echt gemarmerd was het niet.

Heb wel eens Wagyu vlees gegeten of ander vlees van een bioslager, dat was wel echt lekker en mals vooral Wagyu is ongelofelijk lekker.

Hoop niet dat al het wild vlees zo als bij Herefords is en wat ik nog het belangrijkste vind is de eigenaar die mij daar hielp vond ik zo onvriendelijk, nors en lomp, bot noem maar op.

Totaal geen emotie of enige smile op zijn gezicht. Een grote sjagerijn was ie.

Daar koop ik dus echt niets meer.

Het ligt echt niet aan mij aangezien ik totaal geen moeilijk persoon ben maar als je iets verkoopt moet je niet zo’n mentaliteit hebben.