Re: Huisdieren en voeding?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Huisdieren en voeding? Re: Huisdieren en voeding?

#21097

Webmaster
Bijdrager
Quote:
vreemd, jouw kat doet het dus supergoed op een dieet gebaseerd op vooral granen. En ze lust geen rauw vlees of rauwe melk?? Dat lijkt me dan wel het toppunt van degeneratie.

Dit is wat ze eet als brokjes:

http://www.nieuweband.nl/producten/detail/5434/?p=b

En dit is wat ze eet als natvoer:

http://www.nieuweband.nl/producten/detail/5207/?p=b

Het is het beste compromis dat ik met onze kat kan overeenkomen. Ze eet gewoon geen rauwe vlees of vis of rauwe melk. Soms eet ze met ons wat mee als we zalm hebben klaargemaakt. Het maakt dan niet uit als er zwarte peper, knoflook en kerrie is gebruikt, ze vindt het heerlijk! Soms eet ze ook gebakken eigeel, maar geen eiwit. Heel soms eet ze ook stukjes van bepaalde kazen. Haar voeding vult ze wel dagelijks aan met mineraalrijk gras (zeemineralen) uit onze achtertuin en met mijn ‘toverdrank’ (water/Sole/H2O2).

Je zou inderdaad verwachten dat het een en al degeneratie is met die kat van ons. Het is echter een wonder der natuur! Ik weet dat iedereen dit zegt over hun huisdier, maar dit is echt een heel bijzonder karaktertje, altijd al geweest. Ze loopt over van de liefde en krijgt dit van ons dubbel en dwars terug. Het is een echte mensjeskat en ze heeft een volledig eigen ‘repertoire’ ontwikkeld om met ons te communiceren, bestaande uit miljoenen piepjes en mauwtjes. Ze heeft ook een hoge ‘cuteness’-factor en weet je in te pakken met grappig en lief gedrag. Ook dit is voeding! Ik heb al vaker gezegd: ze is 13 en ziet er uit en gedraagt zich als een kat van 3, die bijv. moeiteloos 4 trappen op en af rent in een ‘dolle bui’, binnen een minuut! Ze heeft ook een bijzonder glanzende vacht en een algeheel gezonde uitstraling. Ze heeft ook al jarenlang geen enkele vlooi. Ik weet het, het gaat tegen alle regels in, maar ik denk dat we nog lang van dit beestje kunnen genieten.

Mike