Re: Huisdieren en voeding?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Huisdieren en voeding? Re: Huisdieren en voeding?

#21078

Webmaster
Bijdrager

Je kat moet een onderliggende zwakheid hebben gehad, die hij misschien wel heeft overgeerfd of deze moet op de boerderij zijn ontstaan. Aangezien je de voorgeschiedenis van het beestje niet weet, is het onmogelijk om te bepalen wat nu precies de oorzaak is.

Als een dier besluit om niet meer te eten of drinken en zich terugtrekt in de struiken, wil het in feite sterven. Mijn intuitie vertelt me dat er inwendig iets niet klopt met het dier, bijv. hartworm of iets dergelijks. Het lijkt me verstandig om dit door de dierenarts na te laten checken.

De antibiotica en mutivitamine hebben de kat er op de korte termijn bovenop geholpen. Als ik op apegapen zou liggen, mogen ze er bij mij ook 1 of meerdere spuiten in jassen! Dan ruim ik later de inwendige rommel wel weer op. Dit wordt in het Engelse ‘heroic medicine’ genoemd, zeg maar: drastische, levensreddende medicatie. Als het levensreddend is, zie ik hier geen problemen mee. De kans is erg groot dat je kat het niet had overleefd, omdat de natuurlijke weg een veel langere is en die tijd had je kat gewoon niet.

Zaak is nu om je kat er wel op de langere termijn bovenop te helpen d.m.v. water met Sole en H2O2, rauwe melk en orgaanvlees. Probotioca om de effecten van de antibiotica te verzachten is ook een vereiste. Er bestaat speciale probiotica voor katten, maar je kunt hem ook kefir te eten geven.

Mike