Re: Honing ongezond volgens het boek One Minute Cure?!?!

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Honing ongezond volgens het boek One Minute Cure?!?! Re: Honing ongezond volgens het boek One Minute Cure?!?!

#46552

simone
Bijdrager

Behalve suikers bestaat honing nog uit stuifmeel, 17 % water en ook nog 3 % enzymen en zoals Mike hier terecht zegt:Ook hier is er sprake van een omzetting van plantaardige stoffen door een dier en dat levert een meerwaarde op qua voedingswaarde voor de mens.

Daar ben ik het helemaal mee eens.Normale honing wordt flink verhit maar biologische honing tot max.45 graden.Denk dat dat nog net kan en anders maar uit raat eten of met raat en al.

Let wel op dat het niet altijd om echte raat gaat die de bij met behulp van wasklieren, die aan weerszijden van het achterlijf, tussen het 3e en 6e buiksegment zit maakt.

Zelfs hier wordt geknoeit tenminste bij de gewone honing alleen hoop ik:

In een moderne bijenkast plaatst de imker houten ramen met een plaat was (of kunststof) met een voorgedrukte raatstructuur.Soms ook van papier.Dit helpt de bijen efficient een nieuwe raat te bouwen.

De zeshoekige vorm van de bijenraat is de efficientste indeling die het minste was gebruikt.Door de zeshoeken hebben de bijen dus de meeste ruimte om honing op te slaan en ze sparen energie bij de wasproduktie. Was is voor de bijen “duur”: de produktie van 1 kilo was kost 4-6 kilo honing.

De mens denkt het ook altijd beter als de natuur te weten en zogenaamd verbeteringen kan aanbrengen. Wie weet gaat het soms om papieren raat wat van gebleekt papier gaat en kunststof waar allerlei rotzooi in verwerkt is en dat migreert ook in de honing.

Tot hoeveel gram honing per dag is nog gezond zonder dat het negatief uitwerkt op je bloed suikerspiegel?