Re: Hondenvoer

#45355

ikke
Bijdrager

Ja, daar ben ik het mee eens. Honden en katten horen vlees te eten. Niet heel lang geleden zag ik dat ze zelfs complete pastamaaltijden voor katten verwerken in een of ander prutje. Ik heb echt even heel verbaasd staan kijken.

Toch heb ik nog wel twijfel, vooral w.b. mijn eigen kat. Ik ga er namelijk vanuit dat a.) katten (en alle willekeurige dieren) op basis van hun intuïtie weten wat goed voor hen is en dat ook uitkiezen als voeding; en b.) katten (en wederom alle willekeurige dieren), mits zij voldoen aan a., zelf verzadiging voelen en dan stoppen met eten. Een dier zal op die manier nooit te dik worden en zich ook niet ziek eten.

Mijn eigen kat heb ik nooit echt laten kiezen (behalve tussen rauw vlees en rauw ei: dat laatste hoeft ze niet meer), dus of ze aan voorwaarde a. voldoet, weet ik niet.

Mijn kat eet echter wel altijd meteen alles op wat ze krijgt en doet vrijwel altijd alsof ze uitgehongerd is. Nu ik haar een halfjaar heb, wordt het schrokken minder. Sowieso heb ik het nog niet aangedurfd om gewoon onbeperkt eten voor haar neer te zetten, omdat ik eigenlijk wel zeker weet dat ze doorschrokt tot ze ziek wordt. Daarnaast heb ik haar ook weer op rantsoen gezet, want ik vond haar echt te dik (of te stevig?) worden. Aan voorwaarde b. voldoet ze dus nog niet. Dat klopt voor mij niet.

Verder ben ik het helemaal met je eens, Haluk. Ik zie nu mijn eigen kat (andere, die bij mijn ouders woont) heel erg achteruit gaan. Ik zou haar het liefst eigen voer geven, maar mijn ouders geven het haar niet. Volgens mij moet ik haar daarmee weer wat gezonder kunnen krijgen, maar ik mag haar niet meenemen, helaas.