Re: Hondenvoer

#45356

simone
Bijdrager

De huisdieren van tegenwoordig krijgen ook geen keuze meer en zijn zo afhankelijk(gemaakt) dat ze ook (bijna) geen eigen keuzes meer kunnen maken. Ze zouden ook niet in het wild kunnen overleven ook al was er die mogelijkheid hier.Een kat mischien wel.

Toen onze katten nog in leven waren hadden wij een grand-café en op de bovenste etage hadden we muizen. Wij de katten uitgezet, de muizen liepen voor hun neus. Denk je dat ze ook maar enige moeite deden? Ze deden totaal niets. Wat waren wij teleurgesteld. Zou je niet zeggen van een kat.

Wij hebben ze te veel mens gemaakt besefte ik.

Hoeveel ik ook van huisdieren hou, nu denk ik er weer anders over.

Een dier moet in de natuur zijn en niet voor ons plezier bij ons.Laat niemand mij verkeerd begrijpen, val niemand aan.

Ik snap dat sommige kinderen of volwassenen een huisdier nodig hebben of mensen met een handicap maar neem bijvoorbeeld vissen.Die zijn echt niet blij als ze constant fabrieksvoer en bewerkte fabriekszout en nep natuur in hun aquarium krijgen.

Je krijgt dan als tegenargument ja maar hier leven ze langer en omdat ze geen natuurlijke vijanden meer hebben veel meer kans om te overleven. Ze hebben het toch goed?

Weer uit eigen belang praten we het goed.

Vissen die in kleine kommetjes zitten, vogels opgesloten in kooien en follieres, chincillas ook en als we ze zat zijn gewoon doorverkopen of naar het asiel en als we ze niet kunnen opvoeden worden ze ingeslapen.De mens krijgt nooit de schuld. Het is altijd de huisdier die de schuld krijgt en dus de dupe is.

Toen onze huisdieren nog in leven waren was er één ding wat altijd door mijn hoofd ging:wat als we weg zijn en er breekt brand uit. De dieren kunnen niet vluchten en wat te denken van mensen die hun huisdier in een bench doen als ze wegzijn omdat ie anders alles kapot maakt. Die kunnen helemaal niets als er brand uitbreekt.

Dierentuinen precies hetzelfde, big business maar dan zegt iemand weer ja ze zijn wel goed voor ze omdat ze worden opgevangen maar van de andere kant was het niet nodig geweest ze op te vangen als wij de natuur niet zo uit balans hadden gebracht.

Oh ja we hadden het over voer, weer afgedwaald.

Merk dat bijvoorbeeld honden die veel onbewerkt vlees krijgen wel gezonder blijven. Kijk maar op sommige afgelegen boerderijen in het buitenland.