Re: Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk? Re: Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

#25398

autumn
Bijdrager
Quote:
Geen probleem hoor, ik hou wel van een lekker potje sparren!

Fijn dat je het sportief opvat. Voor de zekerheid wil ik nog even zeggen dat ik geen seconde twijfel aan jouw ervaringen en jouw waarnemingen bij jezelf. Ik twijfel ook niet aan de onderzoeken van Price. Wel vraag ik me af of deze waarheid volledig genoeg is. Zoals ik wel eens heb vermeld heb ik veel vega’s in mijn kring en praat ik nogal eens over voeding met hen. Ik ben zelf nooit volledig gevallen voor het vegetarisme en heb ook altijd het gevoel gehad dat ik vlees nodig heb. Vegetarisme voelt voor mij een beetje als vervreemding van de natuur. Maar toch ontmoet ik mensen die vanaf hun vroege kindertijd plotseling niks meer van vlees moesten hebben, ondanks dat er in hun gezin gewoon dagelijks vlees werd gegeten. Ik zie ook mensen die zonder vlees gezond lijken te leven, kinderen groot brengen en vegetarisch opvoeden. En ze lijken echt goed te functioneren en zien er gezond uit. Natuurlijk kun je dit echt niet van alle vega’s zeggen, maar ook niet van alle vleeseters. Andere aspecten leggen natuurlijk ook heel wat gewicht in de schaal. Maar toch zet dit me nog wel aan het denken.

Mijn vraag is, als je genen niet leidend maar volgend zijn, als je lichaam zich binnen een tijd van maanden geheel vernieuwd, waarom zou een lichaam dan niet kunnen evolueren richting vegetarisme? Of is dit nu een voorbeeld van dingen uit zijn verband trekken?