Re: Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk? Re: Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

#25376

Kia Ora
Bijdrager

Het hangt een beetje af van het budget 😉 maar in principe eten we elke dag vlees of gevogelte. Ik krijg regelmatig een zij zalm (lijngevangen Sockeye zalm) toegeschoven en eet elke vrijdag sowieso vis, haring meestal. Afgelopen jaar ben ik geintroduceerd met gans, dat was ook erg lekker. En de kids zouden leven op alleen vlees als ik ze niet af en toe hun groente op laat eten. Vooral onze dochter kan een verlekkerde uitdrukking op haar gezicht krijgen als ze een drumstick of lamsboutje kan beknagen… soortgelijk als onze honden met een bot eigenlijk…

Ik ben zelf ook eigenlijk meer van de zuivel en eet ook dagelijks zelfgemaakte yoghurt en rauwe melk. Ik heb een tijd gekampt met een B6/B12 tekort (dokter noemde het ijzergebrek) en heb dit op kunnen lossen door orgaanvlees te gaan eten. In het begin kreeg ik echt een kick hiervan, ging ik een eind lopen of een dag winkelen met een vriendin, dingen die daarvoor eigenlijk veel te veel energie kostten! Voor mij dus ook regelmatig vlees!