Re: Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk? Re: Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

#25389

ikke
Bijdrager

Hangt er een beetje vanaf hoe veel tijd ik heb. Aangezien ik de meeste dagen tegenwoordig geen tijd heb om fatsoenlijk te koken, schiet vlees eten er een klein beetje bij in. Laat ik het op 2x per week houden, dat komt het meest in de richting. Zelf merk ik dat ik veel meer baat heb bij grote hoeveelheden roomboter, crème fraiche en ghee.

Toevallig heb ik vandaag bedacht dat ik ghee in de appelsmoothie ga doen, aangezien ik van olijfolie veel minder merk dan van ghee. Maar dat terzijde.

Overigens ben ik qua vlees ook ronduit lastig. Vetrandjes vind ik echt heel vies. Ik probeer het afentoe, maar ik krijg het gewoon echt niet weg. Gemarmerd vlees valt dus af. Geldt ook voor levers e.d. Varkensvlees eet ik niet. Kip vond ik altijd het lekkerst, daar kom ik nu van op terug. Spiervlees vond ik ook lekker, maar dat is het tegenwoordig ook niet meer zo voor mij. Niet dat ik dat en kip niet eet, maar het voldoet niet aan mijn veteis. Gehakt vind ik dan weer heel lekker (Kun je het je voorstellen? Tot een jaar geleden kokhalsde ik van gehakt.), maar het is ook één van de weinig vleesproducten die ik makkelijk wegkrijg. Tegenwoordig eet ik dat dan ook redelijk veel en afentoe eet ik wat lamsvlees. Moet nog steeds een keer langs de slager om eens wat uit te zoeken. De winkels die ik hier tot mijn beschikking heb, zijn niet ruim in hun keuze.