Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken? Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

#45307

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Ik zou stoppen met het voeren van een felle strijd met mensen om je heen, dat kost veel energie en geeft veel te veel stress. Ik snap wel het probleem/dilemma. Bij onze jongste leren we hem wat goed is voor hem, lekker is en gezond en waarom sommige dingen niet gezond zijn. Hij kan dit erg goed aangeven bij anderen en maakt dus zijn eigen keuze.

Hij was laatst een weekend weg en wij hebben van alles meegegeven.

Ik kreeg van de leiding opgegeven wat ze dit weekend aan de kinderen geven: ranja/frisdrank/snoep/chips/goedkope hamburgers/witte broodjes/mayo met suikers en toevoegingen. Dat hebben we hem laten lezen en hij schrok zelf van wat ze geven.

Met het warm eten heeft hij wel wat meegegeten, maar hij was er niet over te spreken, doppers uit blik(bah).

Geen biologische worst, ook lang niet zo lekker als thuis.

Ik weet niet hoe oud jou kinderen zijn, maar leer en vertel ze, en laat hen zoveel mogelijk zelf nadenken en keuzes maken.

Onze zoon heeft in ieder geval het broodje vervangen door eigen zuurdesembrood, hij vindt deze ook veel lekkerder.

Als mensen echt in jou ge-interesseerd zijn dan vragen ze waarom je dit aan je kinderen geeft en waarom je zo eet, dan denken ze na over wat je te vertellen hebt, dan gaan ze zelf nadenken, hopelijk en respecteren ze jou keus.

Gastvrij betekend toch niet je familie/vrienden dingen opdringt, maar dat je ze respecteerd en probeert het naar de zin te maken.

( andersom zal ik vrienden niet de kiloknaller geven en vulling met e-nummers 🙄

ook al zijn ze dit gewend en houden ze hiervan , ik hoop ze te laten zien en proeven hoe heerlijk eerlijke voeding is)