Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken? Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

#45299

autumn
Bijdrager

Gebruik jij dan dus geen honing meer, ben ik geneigd te vragen? Natuurlijk concentreert fructose zich als je het vocht uit een vrucht droogt. Dit betekent dat je ze niet als snoep moet gaan eten, maar een of twee in de kwark, is dat echt zo’n probleem. Wat is er mis met enkel kwark. Niks, maar ik vul hem liever wat gewelde noten, een beetje havermout en abrikozen.

Ik ben geneigd te denken dat gedroogde abrikozen of honing is zo’n kleine dosis of verdunde vorm geen slechte bron van koolhydraten zijn. Het is immers toch nodig om ook een minimale hoeveelheid koolhydraten binnen te krijgen. Waarin zitten dan de meeste nutriënten en antinutriënten binnen het kader van koolhydraten, lijkt me dan een centrale vraag. Ik denk dat een gedroogde abrikoos dan toch echt beter scoort dan glutenvrije granen. Maar ja, ik zal er nog eens over nadenken, want misschien val ik in herhaling.