Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken? Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

#45298

Webmaster
Bijdrager

@lekkerromig,

Je had zin in zoet niet vanwege een te hoge bloedsuiker, maar een te lage. Te lang wachten met eten terwijl je honger hebt is niet goed in jouw geval. Net als zoveel anderen ben je prediabetisch. Ik hamer niet voor niets voortdurend op de gevaren van suiker, zetmeel en koolhydraten. De dadels van een paar dagen geleden hebben iets getriggerd (verslaving) en voor je het weet eet je ze alsmaar meer. Zorg dat je niet meer dan 3 uur tussen elke maaltijd laat verstrijken en eet altijd vetten met eiwitten en koolhydraten, in die rangorde.

@ Dennis,

Net als die dadels bij lekkerromig kan die abrikoos de sporen van verslaving (jij geeft het in ieder geval toe) triggeren. Er is een groot verschil tussen een theelepel honing in de kwark en gedroogde abrikoos. Juist door het drogen neemt het fructosegehalte toe. Maar een theelepel honing in de kwark is zeker ook geen goed idee. Wat is er mis met gewoon kwark, met niks erin?

Je gebruikt je ratio om recht te praten wat krom is. Iedereen hier moet dit zeer, zeer serieus nemen! We hebben allemaal door overmatige koolhydraatconsumptie ernstige schommelingen van onze bloedsuiker- en hormoonspiegel. Het minste, geringste kan ons toch al wankelende evenwicht verstoren. Dit wordt veel te weinig beseft! Iedereen is vooral bezig om redenen te bedenken waarom al die koolhydraten zo noodzakelijk zijn en begint over voedingswaarde en andere argumenten. Er is letterlijk geen enkele koolhydraatbron die niet met gemak wordt verslagen qua voedingswaarde door dierlijke vetten en eiwitten. Price constateerde dit eveneens en velen na hem.

Met een mentaliteit van ‘een klein beetje kan geen kwaad’ ga je er niet komen. Ik weet niet hoe ik het duidelijker kan zeggen, maar heb, net als toen de nachtschades onderwerp van gesprek waren, het idee dat het tegen dovemansoren gericht is. Ik kan alleen maar constateren dat het kennelijk met verslaafden moeilijk praten is, omdat de verslaving ertussen zit.

Mike