Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken? Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

#45277

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Mocht je toch granen of muesli willen eten, dan denk ik dat havermout het beste is.

Au contraire. Havermout werkt tandbederf, scheurbuik en rachitis (Engelse ziekte) in de hand. Het boek van Ramiel Nagel is in het Nederlands nog niet uit, maar hier alvast enkele relevante passages:

Quote:
De les die we uit deze experimenten kunnen opmaken is dat havermout een verwoestend effect heeft op het gebit en dat er bij deze studies sprake was van de meeste botvorming en remineralisatie van het gebit op basis van graanvrije voeding.

Uit de tientallen jaren van onderzoek van Edward en May Mellanby blijkt dat havermout de remineralisatie van het gebit meer in de weg zit dan welk ander graan ook.

Quote:
Hoe meer granen je consumeert, met name havermout of volle granen, hoe meer vitamine D je lichaam nodig heeft.

Er is een bovengrens aan het vermogen van vitamine D om de negatieve effecten van volle granen op te heffen. Dit betekent dat, zelfs als je meer dan genoeg levertraan inneemt, je toch problemen met tandbederf kunt ervaren als je een voedingspatroon met volle granen navolgt.

Quote:
Door voer dat volledig uit havermout bestond, stierf een cavia binnen 24 uur als gevolg van scheurbuik.

Precies hetzelfde scheurbuikbevorderende voedingspatroon veroorzaakte ook ernstige gebits- en tandvleesproblemen bij de cavia’s.

Quote:
Om rachitis in het laboratorium bij honden op te wekken, kregen ze havermout. Professor Edward Mellanby beschrijft zijn bevindingen na vele decennia van onderzoek:

Ernstigere vormen van Engelse ziekte traden eerder op wanneer het voer hoofdzakelijk bestond uit havermout, maïs of vol tarwemeel dan wanneer deze voedingsmiddelen werden vervangen door gelijke hoeveelheden witmeel of rijst, ondanks het feit dat de eerstgenoemde granen meer calcium en fosfor bevatten dan de laatstgenoemde.

Mike