Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken? Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

#45273

autumn
Bijdrager

Naar mijn idee is muesli weinig meer dan geplette graankorrels. Of hier hitte bij vrij komt weet ik niet. Er zijn wellicht mueslivarianten waar ook extra suikers aan toegevoegd zijn, maar er is zeker ook gewoon basismuesli te verkrijgen waar denk ik weinig mee gebeurd is. Cruesli is een heel ander verhaal. Dit is altijd bewerkt en gesuikerd, rommel dus. Mocht je toch granen of muesli willen eten, dan denk ik dat havermout het beste is. Doe een klein handje met wat water in een bak volle kwark of griekse yoghurt. Even doorroeren en dan de volgende dag opeten. De havervlokjes zijn dan gefermenteerd en zacht geworden. Eventueel een theelepeltje honing erbij of een gedroogde abrikoos in stukken geknipt. Die wordt tijdens de nacht ook zacht en geeft wat zoetigheid af aan de ‘vette pap’.

Ik weet dat gedroogd fruit hier afgekeurd wordt, maar voor gedroogde abrikozen maak ik nog wel eens een uitzondering omdat die wel veel mineralen en gezonde stoffen bevatten. Ik ga er niet van snoepen, want dan krijg je inderdaad gelijk heel veel suikers binnen, maar lichtjes in een gerecht verwerkt, vind ik het wel kunnen.