Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken? Re: Hoe ongezond is pizza en is het mogelijk om zelf een gezonde(re) pizza`s te maken?

#45262

Anoniem

Vandaag gekiemde boekweit (platte) broodjes gemaakt, ik ga nu voor een desemcultuur die ik wil maken voor een pizzabodem ^_^.

Wat tomaten als nachtschade betreft lijkt het me eigenlijk wel wat op enkel zoveel te eten als zelf redelijk te groeien is en dan in het seizoen eten (en dan een klein voorraadje houden tot ergens in de winter ofzo).

Dennis ik raad je aan Wheat Belly te lezen (te beluisteren) of even op de website te kijken.

(Moderne) gluten is een hoop mis mee inderdaad, vooral voor mensen die niet een optimale darmfunctie hebbeb (zo’n beetje de gehele “ontwikkelde” wereld), en dan nog de verhoogde glutenintolerantie van de Keltische en gerelateerde volken.

Maar ik hoorde laatst wel van Veira Sheitner dat het (net als “gevoeligheid” voor een dieet hoog in koolhydraten (er is zelfs een natuurvolk dat schijnbaar niet degenereerd van een high carb dieet)) vaccinaties zijn die voor veel glutenintolerantie zorgen.

Peace