Re: hier komt Rapunzel

Forum Forums Stel jezelf even voor hier komt Rapunzel Re: hier komt Rapunzel

#8884

HeleenQ
Bijdrager

@rapunzel, het draait maar om één ding (het maakt niet uit welke voeding je eet…) dat is die krampachtigheid loslaten!! Je moet weer genieten van het leven, of dit nu met een stukje vlees is of met wat anders, als je met alle zo krampachtig blijft omgaan dan zul je nooit helen…., voorbeeldje; je bent ontzettend bang gemaakt voor fructose en vervolgens durf je bijna nog geen appel te eten….en zo kan ik meer dingen noemen. Zolang je niet die onzekerheid en krampachtigheid los laat zul je nooit helen en je eigen heling in de weg staan!

Je zit ook nog eens thuis en dus zit je de hele dag in je eigen kringetje rond te draaien, enkel met voeding en gezondheid bezig, met het forum bezig, met boeken bezig over gezondheid enzovoorts. Dit zou niet erg zijn als je maar relaxed en niet zo krampachtig was… GA NAAR BUITEN, fietsen, lopen, leuke dingen doen!! Weg van dit forum, weg van internet en alle boeken, ff de gedachten verzetten, dan zal dit ook doorwerken op je lichaamscellen…!

Anderen zijn verslaafd, maar jij bent gevangen in jezelf, in een web van krampachtigheid en niet los kunnen laten, begrijpelijk wellicht maar niet goed voor jezelf!

Ik denk dat wat je ook gedaan zou hebben het afgelopen jaar, geen enkele therapie geholpen zou hebben vanwege je gespannendheid/krampachtig vasthouden aan van alles. Wat heb je al niet aan potten en pillen uitgegeven, een vermogen! En wat heeft het gedaan?

GAPS is om je lekkende darm te helen, dat werkt en staat buiten kijf. Je darmflora moet weer op orde komen zodat het immuumsysteem weer op volle toeren kan draaien (darmflora is grootste onderdeel van je imuumsysteem), ook je darmwand moet weer gesealed worden zodat er geen brokstukken in je bloed terecht komen wat reacties geeft.. echter als je op mentaal nivo zo vol stress zit en krampachtigheid, dan sta je je eigen heling in de weg, wat je ook probeert. Dit geldt voor meer mensen hier, allemaal de ‘schuld gevent’ aan GAPS maar eigenlijk staan ze hun eigen heling in de weg! Je lever kan niet loslaten en houd de rotzooi vast, en zelfs je darmen…

Als je al iets wilt proberen qua brood, probeer dan speltkiembrood, zitten theoretisch geen gluten in en geeft je toch wat te kauwen 🙂

Of pak een keer boekweit crackers, lekker met Ghee erop en wat kersenjam…

Zo, ik ben ff heel streng en recht door zee, maar heb het beste met je voor! Ik merk zelf wat ontspannen en genieten doet!

Ontspanning en lachen/lol is helend!!