Re: Het zelfhelend vermogen van het lichaam

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Het zelfhelend vermogen van het lichaam Re: Het zelfhelend vermogen van het lichaam

#26113

Anoniem

Ik kan me zo voorstellen dat je er moedeloos van kunt worden! Wat mij helpt op dat soort momenten is me realiseren dat voor elk jaar dat je ongezond bent geweest een maand van herstel staat. Bovendien doet je lichaam in het herstelproces alles nog eens dunnetjes over om het daarna los te laten. Klachten verdwijnen dus niet meteen. Net als bij emotionele problemen: herbeleven, een benaderwijze kiezen en loslaten. En vooral je lichaam én de tijd de kans geven wonden te helen. Soms lukt dat niet in één keer en heb je langer nodig. Als je begrijpt hoe het werkt is het makkelijker aanvaarden. Go with the Flow!

Klein voorbeeldje: ik dacht mijn voedingsallergieën te hebben opgelost. Dat leek ook zo tot ik een paar weken geleden ineens oog in oog stond met het veelkoppig monster. Terwijl ik niets eet waar ik ooit allergisch voor was heb ik ineens toch weer de klachten. Part of the Deal!

En denk jij dat als je in drie dagen naar Rome rijdt, je in een middagje weer terug bent? 😉

Hilda