Re: Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin Re: Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin

#50599

Poekie
Moderator

Hier wat Mike over hennepolie schrijft:

Quote:
Hier een artikel over hennep geschreven door Sally Fallon:

http://www.westonaprice.org/farm-a-ranch/instead-of-soybeans-hemp-and-kenaf

In het artikel spreekt ze niet over hennep als voedsel. Ik heb ergens iets gelezen van haar dat ze schrijft dat hennepolie nooit eerder in de geschiedenis is gebruikt als voedingsmiddel. Hennep is een alkaloide, hetgeen betekent dat het een alkalische, stiumulerende stof is (zoals zoveel drugs). Weet je nog? Zuren zijn opbouwend (yin), basen zijn afbrekend (yang). Alkaloiden kunnen een mooi tegenwicht bieden tegen een sterk verzuurd lichaam (dit is waarom men er ook verslaafd aan raakt, men is verzuurd en de alkoloiden zijn een soort zelfmedicatie). Het is echter geen blijvende oplossing.

Net als een rauw, veganistisch eetpatroon diabetes en kanker gaan genezen, zo kan hennepolie dat ook, omdat deze afbrekende en reinigende basen de verzuring door melkzuurfermentatie en koolstofdioxide tegengaan. Op de korte termijn is dat prettig, op de lange termijn spoel je er meer uit dan dat er aan bouwstoffen (zuren) in komen en kwijn je weg door voedingstekorten.

Mike

Komt uit dit topic

Lia