Re: Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin Re: Het verzwegen verhaal over kanker, Brian Peskin

#50591

Webmaster
Bijdrager

Ik ben nu alweer een stuk verder in het boek van Peskin, maar heb het nog niet uit. Hoe meer ik in het boek lees, hoe meer ik me ga ergeren. Peskin doet me denken aan Udo Erasmus met zijn Fats That Heal, Fats That Kill (helaas warm aanbevolen door James Wilson, de auteur van Bijnieruitputting, en Ed McCabe, auteur van Flood Your Body with Oxygen en door David Wolfe). Hier de WAPF-recensie van het boek van Erasmus:

http://www.westonaprice.org/thumbs-down-reviews/fats-that-kill-fats-that-heal

Deze opmerking…:

Quote:
Erasmus neglects to tell his readers that dietary saturated fats are very important for the proper utilization of essential fatty acids

…zou je zo kunnen laten slaan op het verhaal van Peskin. Peskin stelt wel terecht dat canola-olie (raapzaadolie) en hennepolie niet gewenst zijn en is wat dat betreft 1 stap verder dan Erasmus, maar gooit het, evenals Erasmus, op plantaardige olien. Dit is niet in overeenstemming met onze evolutionaire achtergrond als jager-verzamelaars, of anders gezegd: diereneters-planteneters. We waren dus allereerst carnivoren, daarna pas herbivoren. Hoe perste de holenmens eigenlijk zijn noten- en zaadolien? Sorry, ik moesst even sarcastisch zijn. Hier een uitstekend artikel van Chris Masterjohn over hoe essentieel essentiele vetzuren eigenlijk wel zijn:

http://www.westonaprice.org/know-your-fats/precious-yet-perilous

De reden waarom Peskin goede resultaten boekt met zijn essentiele olien is volgens mij tweevoudig:

– Zijn olien zijn onbewerkt en biologisch en zijn dus een aanzienlijke verbetering t.o.v. bewerkte, geoxideerde olien/vetten boordevol vrije radicalen die zorgen voor vroegtijdige veroudering en vroegtijdig overlijden.

– Het lichaam kan ook met suboptimale voeding overweg. Deze olien en vetten zijn nog altijd beter dan helemaal geen olien en vetten. Op deze manier krijgt het lichaam in ieder geval vetten binnen die het anders niet krijgt.

Het is goed dat Peskin het werk van Otto Warburg onder de aandacht brengt, maar dat is nu ook precies het probleem: hij vermengt feiten met fictie, waarbij de feiten niet zijn unieke vondsten zijn, maar de fictie helaas wel.

Mike