Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid het kon niet uitblijven: botten bouillon :-) Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

#45763

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

Als je de roomboter (nog) niet wilt eten, maak er ghee van. Erg leuk om te doen en heel gemakkelijk,

smelt de roomboter op erg zacht vuurtje, schuim regelmatig de melkeiwitten af, laat de boter ongeveer 30 a 40 minuten pruttelen, zachtjes.

Gooi dt door een zeef met een kaasdoek of schone theedoek(een dunne) en het laatste restje melkeiwit blijft achter in de doek.

de boterolie doe je in glazen potten, af laten koelen. Deksel er net te strak op, en gewoon buiten de koelkast bearen. Hier kun je prima in bakken, ook te gebruiken in alles waar je normaal boter in gebruikt.

( er staan filmpjes op internet waar je precies kunt zien hoe je dit moet doen)

Botten/vlees van grasgevoerde beesten kun je ook bij boeren aan huis bestellen/kopen, is dit geen optie voor jou?

Ik maak heel vaak bouillon, maar heb nog nooit gelei gemaakt. Gebeurd dit niet na lang sudderen als je de bouillon in de koelkast zet?

Denk ook aan de appelazijn in het water, voor je gaat koken. Minstens een half uur de botten hierin laten staan.