Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid het kon niet uitblijven: botten bouillon :-) Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

#45770

B0101
Lid

Ik had gevraagd naar rug en nek omdat ik dat weer ergens gelezen had. Ik denk dat het met alle botten kan. Ook heb ik eens iets gelezen over het stuk bot van de enkel van een rund… Je kunt ook iedere keer als je na een maaltijd botten over hebt deze invriezen. Wanneer je er genoeg hebt, maak je de bouillon.

Ik vergat in mijn vorige poster te vermelden dat ik per keer 2 larierblaadjes heb laten meetrekken. Volgens mij kun je ook prima ui, wortel of andere groenten mee late trekken. Maar niet alle groenten zijn geschikt omdat het heel lang opstaat.

Volgens mij eten heel veel mensen de bouillon zo alleen opgewarmd met een beetje keltisch zeezout, ik wil het ook als basis voor andere. Soepen of sauzen gebruiken. Dan vind ik het fijn dat de bouillon gezeefd is. Dan zitten er zeker geen restjes bot of wat dan ook meer in. Ik vergat ook te melden dat ik er mijn rijst in gekookt heb. De rijst neemt de bouillon op. Heerlijk!

Hier nog een link naar een andere site met tips over het gebruik:

http://bonebroth.com/how-to-use

De gelei verkrijg je door de stoffen uit de botten. Warm is het vloeibaar. Wanneer het goed afgekoeld is, is het een gelei. Aanlengen is daarom niet nodig. Tenzij je het heel ver hebt ingekookt.