Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid het kon niet uitblijven: botten bouillon :-) Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

#45792

Goeie morgen allemaal,

Ik heb mijn eerste bone broth gemaakt gisteren. Van beenderen van het varken. (kleinhoofd) Ik bhet geheel 24 uur laten sudderen en heb dus een donkere soep waar botten, botgruis, vlees en afgekookte groenten in drijven..

De botten heb ik er uit gehaald, het vlees apart in een potje gedaan en de rest door een zeef gegoten…het gruis en de groenten in de vuilbak gedaan…

Nu heb ik dus de botten in de diepvriezer gedaan (voor volgende keer), de gezeefde bone broth laten afkoelen tot kamertemperatuur en hem vervolgens in de frigo gezet waar hij staat af te koelen.

Het soepvlees in een potje in de frigo gezet.

Wanneer er een laag vet op de bone broth is gekomen zal ik die verwijderen en dan zal ik de bone broth verder inkoken tot een stroop of gelei… (in sommige filmpjes zie ik stroop, soms een gelei. Is dat afhankelijk van welke botten je gebruikt ?)

Is het de bedoeling dat ik dat soepvlees er terug bij doe als ik de broth inkook of eet ik dat vlees best apart op? Indien ik het er bij doen, moet ik dat vlees dan eerst mixen met de staafmixer ?

Groetjes, Pascal