Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid het kon niet uitblijven: botten bouillon :-) Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

#45788

Poekie
Moderator

Als het biologisch slachtafval is krijg je toch evengoed iets goed binnen.

De oervolkeren gebruikten ook het gehele dier.

En ja, de leverworst en grilworst heb ik sinds gisteren mijn bedenkingen bij.

Het zit inderdaad in plastic ingepakt. Het is geen industriële worst, het wordt gemaakt door een biologische ambachtelijke slager.

Maar gisteren hoorde ik dat er nitrietzout ingaat. Dit om de kleur te behouden.

Ik wist het eigenlijk wel, dat nitrietzout (E250) wordt gebruikt om vlees/vleeswaren hun roze kleur te laten behouden.

Maar we hadden een tijd geleden al eens gevraagd aan de slager of er toevoegingen inzaten.

Waarschijnlijk ziet hij dit niet als een toevoeging want hij gaf aan dat het goedgekeurd is door het voedingscentrum.

Ik gaf aan dat dat mij niets zegt. Want heel veel E-nummers zijn goedgekeurd door wat voor instantie dan ook.

Deze discussie ontstond naar aanleiding van mijn vraag of hij bekend is met ongeraffineerd Keltisch zeezout.

Dat was hem niet bekend, toen heb ik hem er het een en ander over verteld. Hij stond er wel open voor maar kwam toen met de vraag of het veel gebruikt word in de slagers wereld. Daar kon ik geen antwoord op geven. Ik weet alleen dat het in de bakkerswereld wel veel gebruikt word. Hij vroeg ook of bij gebruik van keltisch zeezout het vlees op kleur bleef. Dat wist ik ook niet. Iemand enig idee? ❓

Toen kwam hij met het nitrietzout verhaal op de proppen. Nou je snapt dat ik nu twijfel of ik die lever en grilworst nog wel blijf eten.

Ik ga hem in ieder geval wat info mailen over het keltisch zeezout.