Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid het kon niet uitblijven: botten bouillon :-) Re: het kon niet uitblijven: botten bouillon :-)

#45783

Poekie
Moderator

1. Wij doen de botten in een grote pan (8liter) met de pan bijna vol met water (hou er rekening mee dat er nog groente en gehakballetjes bijkomen. Appelazijn erbij en we laten dat een uurtje of vier staan. De afgelopen keer hebben we het zelfs een hele nacht laten staan.

2. en dan inderdaad na het aan de kook brengen het schuim eraf scheppen met een zeef.

3. dan doen we er een ui, prei en wortel bij en ongeraffineerd Keltisch zeezout.

4. dit laten we ca. 4 uurtjes sudderen

5. We laten het niet afkoelen maar halen de botten en groente eruit. We halen het overige merg uit de mergpijpjes vandaan, doen het vlees, merg en groente in de blender. Dit malen we fijn daarna voegen we het gemalen groente/vleesmengsel weer aan de bouillon toe.

6. Dan gaan de groentes en de gehaktballetjes erbij. Laatste keer ook een omelet in stukjes er door gedaan.

7. Terug aan de kook brengen en 1 a 2 uur laten sudderen.

8. We laten de soep afkoelen en verdelen het over diepvriesbakjes. Dit gaan zo (met vet en al) de vrieskast in.

De afgelopen keer hebben we ca. 12 liter soep gemaakt. Hier eten wij ca. 3 weken lang met zijn tweetjes iedere dag van.

9. De botten die overblijven gaan in de vuilnisbak.

Een bak soep, een blokje rauwmelkse kaas, plak leverworst, plak grilworst, stukje roomboter, plakje gedroogde runderworst en een beker kefir of melk. Dat is voor ons een prima middagmaal waar we het op redden tot de avond.