Re: Het knippen van de amandelen en het risico op polio

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Het knippen van de amandelen en het risico op polio Re: Het knippen van de amandelen en het risico op polio

#57752

Anoniem

@mike

Quote:
Dit wijst op bijnieruitputting. En dat al op 13-jarige leeftijd!

Ze heeft inderdaad meerdere klachten die wijzen op bijnieruitputting, zoals duizeligheid en histaminereacties. In een ander topic had jij al eerder geadviseerd om adrenal te gaan slikken wat ze sinds kort doet.

Waar de bijnieruitputting vandaan komt kan ik op zich wel plaatsen. Ze is door ons geadopteerd toen ze 11 maanden was. De eerste 11 maanden heeft ze in een kindertehuis gewoond waar op dat moment ca. 300 baby’s woonden. Ze is dus echt niet vertroeteld en kwam als een zeer angstig meisje bij ons. Ze vertoonde duidelijk tehuisgedrag (zoals schommelen met haar lichaam en het schudden met haar hoofd) en had hechtingsproblemen. Na goede therapie is ze daarvan heel goed opgeknapt. Maar ik denk dat haar eerste jaar haar bijnieren duidelijk hebben uitgeput.

Quote:
Ze is echter nu puber en zal buiten de boot vallen als ze niet leeft op chips en snoep. Of heb je nog ingang bij haar omtrent haar voedingsgewoontes?

Gelukkig valt ze wat dat betreft wel buiten de boot. Snoep eet ze nooit en af en toe chips. Daarnaast alleen in het weekend wat fanta en voor de rest water. Het probleem is dat ze niet zoveel lust, waardoor het niet eenvoudig is. We eten altijd alles biologisch, maar compleet WAPF gaat bij haar niet op (ze is en blijft natuurlijk wel een puber). Tegenwoordig begint ze met een redelijk goed ontbijt, namelijk gebakken eieren met spek. Daarnaast iedere morgen en middag een beker rauwe melk met wel 2 schepjes cacao en iets verwarmt (niet boven de 40 graden).

We eten pas sinds een jaar biologisch, waarvan het laatste halfjaar meer WAPF.

Ik geef haar nu 1 capsule adrenal per dag.

Hoeveel adrenal kan ik haar maximaal per dag geven ?