Re: H202

#10638

ruud
Bijdrager
Quote:
Daarom werkt gedragstherapie ook niet op de lange termijn en keren vaak de klachten terug. Je kunt niet vanuit het hoofd sturen als er onvoldoende voedingsstoffen naar het hoofd gaan.

Dit is zo waar voor mij en cruciaal.

Mensen worden voor een groot deel gestuurd door het onderbewuste, niet door gedachten.

Gedragstherapie gooit mensen verder in de ontkenning en de verdringing, een buitenkantverhaal met een dedain voor de ziel, de motor van mensen, waarmee opnieuw een kans op contact met dat onontgonnen gebied wordt afgesloten.

Heel jammer dat wij in een maatschappij leven die dit soort onzintherapietjes aanmoedigt bij mensen.

Nota bene ben ik bijna gedwongen door instanties om gedragstherapie te gaan doen zeg.

Ze hadden me gelijk op de achterste benen toen.

Ik heb nota bene al 10 jaar in psychotherapie gezeten en ook nog eens 5 jaar gestudeerd voor psychotherapeut.

Bespottelijk dat men mij dan nog ging vertellen dat ik in gedragstherapie moest en dan ook nog op basis van het feit dat mijn lichamelijke klachten door een aantal artsen onbegrepen worden, wat mij betreft ook nog moedwillig onbegrepen als je ze bezig zag.

Overigens een heel aantal andere artsen en specialisten snappen mijn situatie perfect maar aan hun oordeel wordt gelijk minder waarde gehecht.

Hoe onbevooroordeeld ben je dan?

En daarom moet ik boeten met gedragstherapie, die helpt om mensen zichzelf verder te verdringen, maar die mij geeneens van mijn lichamelijke klachten afhelpt.

In wat voor wereld leven we?

Ik ontken trouwens mijn psychische problemen niet, alleen ik trap er niet in als derden gedragstherapie gaan aangrijpen als manier om de aandacht bij mijn lichamelijke problemen weg te houden.

Je ziet het steeds vaker: het zit tussen de oren bij de patient vanaf het moment dat een arts zich geen raad weet met iemands lichamelijke problemen.

Artsen zitten totaal ingesnoerd met protocollen die hun ver weg houden bij mensen begeleiden met dingen bij de wortel aan te pakken.