Re: Groente- en fruitsappen fermenteren

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Groente- en fruitsappen fermenteren Re: Groente- en fruitsappen fermenteren

#57734

autumn
Bijdrager

Groente(sappen) fermenteren is een manier om ze gezonder te maken en de verteerbaarheid te verhogen. Het kan een leuke hobby zijn, maar ik zou deze moeite nooit doen puur voor het verminderen van de koolhydraatgehaltes. Ook ‘zoete groentes’ bevatten zo veel koolhydraten helemaal niet. Het zijn met name de zetmeelrijke groentes (zoals aardappelen) en de granen die een grote lading koolhydraten aanleveren. Tenzij je zo dol bent op groentesappen dat je er veel van drinkt, want dan kan ik me voorstellen dat je met wortelsap en bietensap inderdaad wel over de grens kunt komen. Bij de biowinkel verkopen ze overigens wel groentensappen die melkzuur-gefermenteerd zijn, aldus het etiket. Over de kwaliteit van dit fermentatieproces weet ik niks af…

Zie deze post en deze post als je nadere uitleg en onderbouwing wilt lezen.

Zou je groentensappen ook met waterkefir kunnen fermenteren?