Re: Green smoothie met……….banaan

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Green smoothie met……….banaan Re: Green smoothie met……….banaan

#23496

Webmaster
Bijdrager

Enjoy,

Je hebt deze forumnaam niet voor niets gekozen. Als jij werkelijk van je leven wil genieten, dan zul je moeten stoppen met jezelf angst aan te laten praten. Even wat argumenten waarvoor jij tot op heden gevoelig bent geweest en de waarheid daarover:

Quote:
Melk is voor baby’s en jonge dieren, ook in de natuur drinken volwassen dieren geen melk.

William Campbell Douglass II heeft hier ooit het volgende over geschreven:

De mens is een van de weinige zoogdieren die slakken, rauwe mosselen en rauwe oesters eet. Hij is het enige zoogdier dat kreeft eet. De meeste zoogdieren zijn beperkt in hun voedselkeuzes door hun ecologische omstandigheden. Ze kunnen alleen eten wat de natuur hen biedt. De mens, met zijn mobiliteit en intelligentie, heeft een breed scala aan voedsel waar hij uit kan kiezen. De meeste zoogdieren zullen verse melk, als het ze aangeboden wordt, drinken en lekker vinden. Probeer het maar eens bij je kat.

Wat Douglass hiermee bedoelt is dat de mens een UNIEKE soort is hier op aarde. In feite zijn we totaal hulpeloos, met geen enkel natuurlijk wapen. Toch zijn we de meest succesvolle soort en we hebben weten te overleven in alle windhoeken, alle klimaten en alle ecosystemen. Dit deden we op basis van onze INTELLIGENTIE. Zo’n 10.000 jaar geleden zijn we landbouwers en veehouders geworden, omdat na vele ijstijden de aarde opwarmde en vruchtbare grond achterliet. Het verbouwen van planten en het houden van dieren leverde ons een evolutionair voordeel op, want nu hoefden we niet meer te jagen. Andere dieren komen er ook niet op om kreeft te eten, maar wij wel. Dat valt onder ‘wie niet sterk is, moet slim zijn’.

Het andere punt dat Douglass maakt is dat dieren gewoonlijk niet aan melk van andere zoogdieren kunnen komen, maar deze wel lusten als wij mensen eraan kunnen komen en de melk aan deze dieren aanbieden. Hij noemt het voorbeeld van katten die melk drinken. Weston Price beschrijft in zijn boek dat nomadische arabieren in Noord-Afrika complete woestijnritten maakten waarbij zij en hun paarden vrijwel geheel leefden op kamelenmelk, IN GOEDE GEZONDHEID! Weston Price:

In diverse gebieden consumeren de Arabieren in ruime mate kamelenmelk. Het is voedzaam en vormt voor de nomaden in de woestijn maandenlang de voornaamste voeding. De primitieve Arabieren die wij bestudeerden, hadden zeer goede tandbogen met weinig misvormingen.

Zelfs de paarden die door de Arabische stamhoofden worden bereden om hun kamelenkuddes door de woestijn te drijven zijn vaak, soms wel drie maanden, afhankelijk van de kamelenmelk voor hun voeding.

Hoezo is melk voor baby’s en jonge dieren? Let wel, we hebben het hier over RAUWE MELK! En daarmee komen we op je volgende punt:

Quote:
En Nederland is het land met de grootste zuivelconsumptie, maar ook het land met het hoogste percentage botontkalking. Zuivel schijnt juist calcium aan je botten te onttrekken.

Pasteurisatie vernietigt alle enzymen die van nature in rauwe melk zitten, waaronder het enzym fosfatase dat verantwoordelijk is voor de opname van calcium. In zijn rauwe staat is melk juist een uitstekende bron van calcium, in zijn gepasteuriseerde vorm kloppen al die studies. Wanneer calcium niet wordt opgenomen blijft het in te grote hoeveelheden in het bloed achter en zal het lichaam dit gaan deponeren in organen, spieren, weefsel en bot. Het lichaam zal dan uit zijn eigen botstructuur gaan lenen om alsnog aan bruikbare calcium te komen. Gevolg: botontkalking (osteoporose). Dit probleem heb je NIET met rauwe melk, integendeel zelfs!

Tot zover de feiten en fabels over melk en zuivel. Evan heeft volkomen gelijk: je smoothie is veel te zoet en bevat te veel suikers en te weinig vetten en eiwitten. Als je echt van je anorexia af wil komen (in de korte tijd dat je hier aanwezig bent is voor mij overduidelijk dat je nog volop allerlei voedselangst beleeft) dan zul je je hersenen moeten geven wat ze nodig hebben. Behalve suiker (glucose) is dat ook…tromroffel…verzadigd vet, cholesterol, mineraalzouten en water.

Er moet dus vervanging voor meer dan alleen de banaan worden gevonden in jouw drankje. Rauwe spinazie is een oxaalzuurbom, dus geen goed idee. Verder zie ik bij jou zetmeel, zetmeel en nog eens zetmeel. Zo zul je nooit helen en kun je je forumnaam niet ten volle waarmaken!

Mike