Re: grasgevoerd vlees

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid grasgevoerd vlees Re: grasgevoerd vlees

#54926

Webmaster
Bijdrager

William Campbell Douglass is een vriend van de WAPF. Dit is wat hij te zeggen heeft over nitrietoxide:

http://douglassreport.com/2011/07/27/cured-meets-cancer/

Ik heb ook even gezocht op de Amerikaanse WAPF-site en vond dit:

Quote:
If the meat is allowed to continue curing, as with salami and other cured meat products that hang from one month to one year, the sodium nitrites eventually convert to harmless nitric oxide (NO) with only residual amounts of nitrites left in the meat. In uncured meats there is no extended curing process. The bacon goes from the processing facility to the grocer’s shelf to your table. The consumer ends up getting a full dose of sodium nitrite. And since there are more nitrates in the uncured bacon by way of celery juice powder you end up ingesting dangerous amounts of sodium nitrites.

Conflicterende berichten dus. Feit is dat door langdurige fermentatie het nitriet of nitraat in ieder geval grotendeels wordt afgebroken tot het gunstige nitrietoxide. Droge worst die langdurig is gerijpt is dus niet zo’n probleem als bijv. vleeswaren die dit rijpingsproces niet hebben ondergaan (zoals de hotdogs die Douglass aanhaalt). Volgens Douglass vormt kleurzout echter in je lichaam al nitrietoxide. Geen idee wat waarheid is. Ik denk dat het ook veel te maken heeft met je gevoeligheid hiervoor en dus je algehele weerstand.

Mike