Re: grasgevoerd vlees

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid grasgevoerd vlees Re: grasgevoerd vlees

#54920

autumn
Bijdrager
Quote:
Volgens Corine Gouget, de auteur van het oorspronkelijk Franstalige boekje “wat zit er in uw eten” heeft natriumnitriet de volgende risico’s

Ik vind dit boekje prima om als richtlijn te gebruiken en neem het grotendeels serieus, maar het komt niet altijd objectief op me over, soms wat ongenuanceerd. Ik denk dat je Corinne Gouget soms wel met een korreltje zout kan nemen. Ik heb een tijd ook E250 vermeden, maar tegenwoordig laat ik kleine beetjes wel toe, zoals in de leverworst. De biologische slager van Eindhoven is zo eerlijk om te zeggen dat hij het wel gebruikt, maar hij gebruikt de halve dosering om het toch te minimaliseren. Volgens hem is het moeilijk te vermijden, als je toch tevreden klanten wilt houden die niet klagen over vleesbeleg dat te snel bederft.