Re: grasgevoerd vlees

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid grasgevoerd vlees Re: grasgevoerd vlees

#54919

Webmaster
Bijdrager

Ik voel me niet aangevallen, hoor, en ik vind dit ook waardevolle informatie. Ik til in ieder geval veel zwaarder aan de allergrootste boosdoeners in ons voedzel: neurotoxines (nachtschades), schildklieronderdrukkers (kruisbloemigen), gluten, fytinezuur, oxaalzuur en natuurlijk chemische toevoegingen als aspartaam en smaakversterker.

In wild gevangen vis zit ook kwik. Toch wegen de voordelen van visconsumptie op tegen de nadelen. Zo wegen de voordelen van kwalitatief hoogwaardig vlees met kleurzout absoluut op tegen de nadelen. Af en toe eet ik ook voedsel waar het verkeerde (geraffineerde) zout in zit. Fijnstof in de lucht daalt ook op het voedsel neer, ook biologische gewassen. Er wordt ondergronds mest geinjecteerd, wat allesbehalve bevorderlijk is voor het bodemleven. We leven niet in een perfecte wereld en we doen wat we kunnen.

In deze context moet je mijn woorden zien. Anders zijn we m.i. te krampachtig bezig met voedsel en is het geen feestje meer om goed voedsel te eten. Ik eet liever vlees met kleurzout van Marianne Feijter dan menig ander voedsel!

Mike