Re: Gistextract???

#47519

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Het niet ervaren van symptomen heeft niet te maken met het in het hoofd zitten of geen contact met het lichaam te hebben. Het heeft te maken met de cellen die niet goed met elkaar kunnen communiceren en andere processen die o.a. genoemd zijn in het artikel dat ik heb geplaatst en ook in Gegdaudas haar boek wordt hierover uitgebreid geschreven.

Als cellen niet goed met elkaar kunnen communiceren kan dat lichamelijke oorzaken hebben, maar ook geestelijke. Stress zorgt er bijv. voor dat cellen bewust de deur dichtgooien en niets meer binnenlaten als beschermingsmechanisme. Om die reden wordt er bij stress ook minder maagzuur aangemaakt: de energie gaat dan niet maar de voedselvertering, maar naar het z.s.m. oplossen van de stress.

Quote:
Gelukkig zijn er wel veel mensen in de weston price community die wel bekend zijn met de ernstige gevolgen van gluten. Het is ook niet gewoon mijn mening dat het schadelijk is, het is een feit.

In de WP-community heeft men hier een zeer genuanceerde mening over, die niet half zo zwart-wit is als die van jou. Ik zal je een mooi voorbeeld geven aan de hand van deze boekrecensie uit de laatste Wise Traditions, het kwartaalblad van de WAPF:

http://www.westonaprice.org/thumbs-up-reviews/tending-the-wild-by-m-kat-anderson

Quote:
Author M. Kat Anderson dispels many myths about Paleolithic peoples, not only the myth that these people merely gathered food, but also the myth that Stone Age cultures did not consume many carbohydrate-rich plant foods. Yampahs and other tubers were mainstays of the Indian diet; easy to store, they were cooked in oven pits to accompany fish and game. And a most interesting revelation in Tending the Wild is the widespread use of grain in the California Indian diet. Wild rye, wheat and oats grew in abundance in California’s fire-managed prairies. Grass seeds were gathered with wicker seed beaters into large baskets—so abundant were wild grains in some places that many bushels could be gathered within hours. The grains were winnowed and sifted with special baskets, ground on flat rocks, roasted and made into gruels and cakes. The seeds of wild flowers were also gathered and consumed as staples, particularly the chia seed. Gathering methods always dispersed some seeds, enlarging the area of cultivation and increasing yield over the years. It’s a myth that the so-called Paleolithic diet contained no grains.

Mike