Re: Gistextract???

#47517

Webmaster
Bijdrager

Chiko,

Dan heb je stiekem dus toch te weinig maagzuur gehad. Ik heb gedurende de afgelopen jaren herhaaldelijk zeer lange brood- en graanloze periodes ingebouwd en merkte na herintroductie helemaal niets, geen enkel verschil. En, geloof me, ik behoor niet tot die categorie mensen die sowieso geen enkele symptomen ervaren, omdat ze teveel in hun hoofd zitten en geen contact met hun lichaam hebben. En gebrek aan concentratie kun je me ook niet verwijten, gezien de vele teksten die ik hier produceer en de lezingen die ik uit het blote bolletje doe!

Met Rapunzel, die jij probeert te bekeren, heb ik al jarenlang emailuitwisselingen en zij heeft mij ooit gewezen op mensen uit de Paleo-hoek die volkomen paranoide waren over gluten. Dit ging zo ver dat er in die kringen voor werd gewaarschuwd om zelfs uit de buurt van bakkerijen te blijven, omdat ze anders misschien wel gluten zouden opsnuiven! Ik vind dat te krankzinnig voor woorden. Rapunzel stuurde me ooit gezonde, nuchtere kritiek op die mentaliteit, waarbij de volgende zin me altijd is bijgebleven: “Those Paleo people wear their food intolerances like a badge of honor.” Vrij vertaald: ze gaan in de Paleo-hoek nogal prat op hun eigen voedselintoleranties, waardoor je ze dus niet oplost maar juist verergert. Bovendien maak je bepaalde voedingsmiddelen tot een stressbron, waardoor je… minder maagzuur aanmaakt! Dit is wat ik bedoel met speelsheid. Je moet je voedsel, waar je ook voor kiest, altijd tot een feestje maken!

Jij komt ook over als een dwangmatige Paleo. Ben je ook fanatiek anti-zuivel, ook al is deze rauwmelks, op basis van hetzelfde argument over granen, nl. dat het een neolitisch voedingsmiddel is en dus niet thuishoort in het paleolitische dogma?

Mike