Re: Gistextract???

#47515

Webmaster
Bijdrager

Er begint zich hier een interessant steekspel te ontwikkelen. 😉

Je hoeft mij niet te overtuigen, want ik ben al jaren geen voorstander van brood en andere graanproducten. Bovendien heb je gelijk als je zegt dat ei ook zonder brood goed te eten is en ik zou het brood dan ook met gemak kunnen weglaten, als ik daarvoor zou kiezen. Ik ben in ieder geval niet geprogrammeerd om veel dingen met brood te eten, dus je pedikt tegenover een bekeerde.

In tegenstelling tot anderen hier sta ik zeer goed in contact met mijn lichaam. Het heeft ertoe geleid dat ik al menig toxisch voedingsmiddel uit mijn voeding heb geschrapt en weer andere voedingsmiddelen juist heb toegevoegd. Nachtschades, bijvoorbeeld, hebben niet direct een negatief effect op mij, maar wel als ik er te lang achter elkaar te veel van eet. Tijdens mijn recente verblijf in Noord-Italie heb ik bijv. nachtschades gegeten in de vorm van tomaten, aubergines en zelfs hier en daar wat aardappelen. Omdat dit maar 5 dagen betrof en ik tijdens die 5 dagen ook niet dagelijks nachtschades at is dit voor mij geen probleem geweest en kan mijn lichaam dit aan.

Ik heb echter nog nooit in mijn leven last gehad van gluten. De reden waarom gluten volgens mij voor velen zo problematisch zijn is omdat velen van ons te weinig maagzuur hebben. Om diezelfde reden kunnen mensen die geen gluten kunnen verteren ook vaak geen dierlijke eiwitten verteren. Ik heb nog nooit te weinig maagzuur gehad en kan prima omgaan met dergelijke zware en grote eiwitmoleculen. Met andere woorden: ik kan ermee wegkomen.

Nogmaals, je komt op mij over als bijzonder dogmatisch. Ik mis de speelsheid bij jou.

Mike