Re: Gezocht: glutenvrije non-gmo natto

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Gezocht: glutenvrije non-gmo natto Re: Gezocht: glutenvrije non-gmo natto

#37693

hallo allemaal,

ik ben nieuw op dit forum, (alhoewel nieuw, ik lees al een tijd mee). eigenlijk ben ik niet zo van het schrijven maar omdat ik ook weleens natto eet wil ik deze informatie delen. je kan dit kopen bij natuurwinkels van het merk food for freedom. het ligt meestal niet in de winkel maar op aanvraag kan het zo besteld worden.

Food For Freedom Natto en vitamine K !

Natto is reeds meer dan duizend jaar een geliefd traditioneel voedsel in Japan. Daar heeft het z’n positieve eigenschappen reeds ruimschoots bewezen. Nu hoogtijd voor ons, westerlingen, om er ook van te genieten !

Food For Freedom Natto wordt bekomen door een natuurlijke fermentatie van biologische sojabonen door de bacterie Bacillus subtilus natto.

Tijdens het fermentatieproces worden de soja-eiwitten gesplitst in de veel kleinere aminozuren : de bouwstenen van onze eiwitproduktie. Natto bevat alle aminozuren die we nodig hebben in een voor het lichaam gemakkelijk opneembare vorm en is dus een ideale eiwitaanbrenger.

Maar natto heeft nog meer kwaliteiten. Eén belangrijke daarvan is het gehalte aan vitamine K. Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die een positieve rol speelt bij de bloedstolling en de botstofwisseling.