Re: Gewicht en aantal toxinen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Gewicht en aantal toxinen Re: Gewicht en aantal toxinen

#34058

Webmaster
Bijdrager

Onder de topic ‘Gewicht’ heb ik hier al eens het volgende over geschreven:

Quote:
Jullie dames moeten beseffen dat je BMI aan de BOVENGRENS (25) of zelfs daarboven zou moeten liggen, vanwege die stevige botten en spieren die meetellen qua gewicht. Je BMI bereken je door je gewicht te delen door je lengte en dan nogmaals door je lengte. Voorbeeld: ik weeg 86 kg en ben 1.78 m lang. Mijn BMI is dan 86:1.78:1.78=27,14. Zoals je ziet zit ik met een BMI van 27 boven de bovengrens van 25. Dit heb ik te danken aan MAGERE LICHAAMSMASSA, dus botten en spieren. Hoe steviger je botten en spieren, hoe zwaarder ze worden. Het getuigt van een opbouwproces.

Het is foute boel als je met je BMI aan de ondergrens (19) zit of zelfs nog daaronder. Dit getuigt van een afbraakproces, dit geldt voor iedereen die zo’n lage BMI heeft. De natuur geeft de voorkeur aan opbouw boven afbraak. Dit betekent dat je een RESERVE moet hebben. Weston Price constateerde dat de natuurvolkeren die hij bestudeerde zonder uitzondering beschikten over reserves tegen ‘belastende periodes’, zoals hij ze noemde (ziekte, zwangerschap, borstvoeding, groeijaren). Een BMI dus tussen de 25 en 30.

Ondergewicht is dus een ernstiger probleem dan overgewicht, maar daar hoor je niks over want deze vorm van ondervoeding voldoet aan ons ‘slankheidsideaal’.

Mike