Re: Gewicht

#24827

zirus
Bijdrager

@louise ik ben het met je eens. kijk bijvoorbeeld naar mensen in india of asia – die wel grotendeels gluten vermijden en gemiddeld erg slank zijn. een bevriende arts uit india geeft juist aan dat bmi van 17 gezond is in de oosterse landen omdat iedereeen tenger gebouwd is.

verder ik ben pas aangekomen na een aantal jaar ziek zijn en nu voor het eerst met bmi van 20 en niet meer gezond. voordat ik in de tropen ziek werd was ik nooit ziek – geen griep, geen braken etc en dan wel altijd bmi rond 18.5. mijn mijn ouders en grootouders en zelfs overgrootouders zijn over het algemeen slanke mensen. aan beide kanten van de familie heb ik 6 overgrootouders gehad die > 90 zijn geworden en 2 die 102 zijn geworden! grootouders waren allemaal slank – geen extra vet. en 3 van de 4 grootouders leven nog allemaal nu al >80. mijn opa was 86 geworden en die lette niet op zijn voeding (was verslaafd aan koekjes, toetjes ;). verder het enige wat bewezen invloed heeft op langere levensduur is caloriebeperking… wat niet vaak samenhangt met hoge bmi.

ik zeg niet dat een hoger bmi slecht is voor de gezondheid – dat weet ik niet. maar dat een lage ongewenst zou zijn lijkt me erg onwaarschijnlijk.