Re: Gewicht

#24820

Webmaster
Bijdrager

Albert,

Jij hebt ook een opnameprobleem, dus er speelt meer bij jou. Jij zou een groot succes zijn als je zou gaan aankomen en zelfs (licht) overgewicht zou ontwikkelen.

Jullie dames moeten beseffen dat je BMI aan de BOVENGRENS (25) of zelfs daarboven zou moeten liggen, vanwege die stevige botten en spieren die meetellen qua gewicht. Je BMI bereken je door je gewicht te delen door je lengte en dan nogmaals door je lengte. Voorbeeld: ik weeg 86 kg en ben 1.78 m lang. Mijn BMI is dan 86:1.78:1.78=27,14. Zoals je ziet zit ik met een BMI van 27 boven de bovengrens van 25. Dit heb ik te danken aan MAGERE LICHAAMSMASSA, dus botten en spieren. Hoe steviger je botten en spieren, hoe zwaarder ze worden. Het getuigt van een opbouwproces.

Het is foute boel als je met je BMI aan de ondergrens (19) zit of zelfs nog daaronder. Reken je BMI maar eens uit, Albert, je zult op 19 of lager uitkomen. Dit getuigt van een afbraakproces, in jouw geval veroorzaakt door een opnameprobleem van bouwstenen uit voeding (vetten en eiwitten). Dit geldt voor iedereen die zo’n lage BMI heeft. De natuur geeft de voorkeur aan opbouw boven afbraak. Dit betekent dat je een RESERVE moet hebben. Weston Price constateerde dat de natuurvolkeren die hij bestudeerde zonder uitzondering beschikten over reserves tegen ‘belastende periodes’, zoals hij ze noemde (ziekte, zwangerschap, borstvoeding, groeijaren). Een BMI dus tussen de 25 en 30.

Mike