Re: GAPS recepten en SCD kookboek

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid GAPS recepten en SCD kookboek Re: GAPS recepten en SCD kookboek

#31942

HeleenQ
Bijdrager

Het GAPS is enkel bedoeld voor mensen die serieuze problemen hebben met allerlei allergien etc. Wil je dit te boven komen dan zul je ergens moeten beginnen om vanaf de grond weer op te bouwen, denk aan darmflora herstellen etc.

Er zijn er nogal wat die niet intolerant, maar compleet allergisch reageren op zuivel en gluten in granen. Dan kun je zoveel gezonde voeding eten als je wilt, maar dit zal je elke keer weer opbreken. Zelf heb ik accuut last van melkeiwitten (niet van melk vet, Ghee gaat perfect!) en kan deze totaal niet verdragen, voel je dus gezegend als je dit niet hebt (ik vraag niet om medelijden hoor 🙂 )!

Er is helaas zoveel verknoeid aan onze lichamen zodat je zoiets als GAPS (of welk andere ‘dieet’ dan ook) nodig hebt om weer ff een nieuwe start te maken, alles opnieuw te plaveien en hierna ook weer zuivel/gluten etc te kunnen verdragen, verteren, opnemen hoe je het noemen wilt.

At the end is mijn doel ook weer volledig WAPF te kunnen eten, dit blijf ik voor ogen houden hoe lang dit ook mag duren 🙂

Voor mensen die volledig WAPF kunnen eten, doen! Mijn vrouw kan het wel, ik niet, maar geniet nu toch nog volop van veel dingen en voel me er 300% beterder bij dan 3 jaar terug. Kortom, een enorme winst behaald en het einddoel nog lang niet in zicht, maar net zoals bij Mike, het geeft niet, ‘t gaat zoals het ‘t gaat en het duurt zolang het duurt!

@dirtsa, heel mooi om te lezen hoe jij over kinderen, zwangerschap en bevalling praat, ik kan er nu over meepraten, dan landen zulke woorden nog beter!