Re: Fytinezuur en de kwalijke gevolgen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Fytinezuur en de kwalijke gevolgen Re: Fytinezuur en de kwalijke gevolgen

#34021

ruud
Bijdrager

Nee, dat is dan ook weer niet zo dacht ik Boschje.

Ik las bij het onderwerp ¨rijst¨, waarin jij ook actief was zag ik, dat Dennis schreef dat die vliesjes tegelijk ook weer het meest voedzaam zijn.

Zie, dit schrijft Dennis:

Quote:
In het E-boek “Voedzame tradities” staat wel het nodige geschreven over het weken van granen. Naar mijn idee behoort basmati-rijst tot de meest gezonde soorten. Fytinezuur zit in de zemelen/vliesjes van granen en kan onschadelijk gemaakt worden door het graan te laten wellen, kiemen, fermenteren of een combinatie van deze.

Mike schrijft:

¨De beste combinatie is wellen, kiemen, fermenteren en dan koken.¨

In deze vliesjes zitten ook de meeste voedingsstoffen, vandaar dat je beter het fytinezuur onschadelijk kunt maken, dan voor geraffineerde producten gaan zoals witte rijst of bloem.