Re: film en documentaire

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid film en documentaire Re: film en documentaire

#31033

cham
Bijdrager

Echt een gave documentaire(s) gezien van Bruce Parry; Tribe volkstammen in de 21e eeuw deel 1. Als je deze nog niet gezien hebt echt een aanrader! 😀

Geleend bij de bieb maar hij is ook te koop via bol.com

http://www.bol.com/nl/p/tribe-serie-1/1002004006591204/#product_description

Beschrijving

Parry geeft je het gevoel dat je erbij bent, maar tegelijkertijd ben je dolblij dat dit niet zo is……

In de opmerkelijke, zesdelige documentaireserie Tribe ontvlucht expeditieleider en ontdekkingsreiziger Bruce Parry, de beslommeringen van het Westerse bestaan. Wekenlang dompelt hij zich helemaal onder in het leven van een aantal primitieve, inheemse stammen in de meest afgelegen uithoeken van de wereld. Door deel uit te maken van de stam leert Parry hun cultuur van heel dichtbij kennen. Zo ondergaat hij bij de Babongo in Gabon een inwijdingsritueel, waarbij hij een sterk hallucinerende drug inneemt. Tijdens het Aran- festival van de Adi-stam in de Himalaya, India, eet hij mee van de feestelijke rattentaart gevuld met vis en kikker. Hij jaagt, kook en eet als de stammen en stelt zijn eigen grenzen voortdurend op de proef. Hij laat zien dat zij in wezen op dezelfde manier omgaan met liefde, tegenslagen en grote levensvragen als wij. Ook onderzoekt hij wat de invloed van onze Westerse beschaving is, die zelfs tot in deze uithoeken van de wereld zijn tentakels uitspreidt.

Met Tribe heeft Parry de antropologische film een nieuwe dimensie gegeven. Hij observeert niet alleen, hij doet volop mee. Vooral op die momenten dat ieder ‘normaal’ denkend mens liever afzijdig zou willen blijven….