Re: film en documentaire

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid film en documentaire Re: film en documentaire

#31012

ruud
Bijdrager

Hier http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nhVWNwCRpKg een fantastische BBC-documentaire over de nodige verandering van

-weilanden voor vee:

-niet meer ploegen: dat is hetzelfde als iemands huid afrippen: de grond ontdoen van een ecosysteem;

-grassen laten groeien op die grond die maken dat het vee ook in de winter op het gras kan blijven lopen en men niet het vee hoeft te blijven voeren met hooi- wat een hels karwei is en waar veel fossiele brandstof voor nodig is die ook op begint te raken.

Het is dan nodig grassen te introduceren die de koeien niet snel kapottrappen;

-bostuinen aanleggen met bv ook veel notenbomen om tegenwicht te bieden tegen het verbouwen van granen dat ook veel te veel fossiele brandstoffen kost dat niet meer op te brengen is als de fossiele brandstoffen verder in prijs stijgen.

-ook het vee profiteert van de bomen en hebben echt niet alleen interesse in weiland om te eten.

Hier de introductietekst op Earth Matters:

Quote:
De BBC documentaire ‘A farm for the future

Ingevoerd: 18-04-2012

Geplaatst door: Redactie Earth Matters

Bron: Youtube

De BBC documentaire ‘A farm for the future’ – over de wereldwijde voedsel- en landbouwcrisis, en de mogelijke alternatieven met permacultuur, is nu ook met Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Enjoy!

BBC documentaire uit 2009 over de wereldwijde voedsel- en landbouwcrisis, m.m.v. Martin Crawford (Agroforestry Research Trust), Fordhall Farm, Richard Heinberg en anderen.

Rebecca Hosking, boerendochter die documentaire-filmer werd, gaat in op het energiegebruik in de landbouw, dat in de komende jaren kritiek zal worden, zonder in paniek te vervallen. Aan de hand van voorbeelden in Engeland verkent ze de mogelijke perspectieven, zoals een milieuvriendelijke land en tuinbouw die ons leven zou kunnen veranderen. Ze kiest ervoor om terug te keren naar de boerderij waar ze opgegroeid is en gaat die van haar vader overnemen. Maar HOE gaat ze boeren? Er komen wetenschappers van naam aan het woord: Patrick Whitefield, Rob Hopkins, Rosie Boycott, Richard Heinberg, Tim Lang e.a.. Niet alleen permacultuur-enthousiastelingen komen hier aan hun trekken: elk weldenkend mens kan zijn/haar voordeel doen met deze documentaire.

http://www.earth-matters.nl/7/4518/duurzaam-20/de-bbc-documentaire-a-farm-for-the-future.html