Re: Fijne kerstdagen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Fijne kerstdagen Re: Fijne kerstdagen

#35472

autumn
Bijdrager

Ik heb dit jaar iedereen een smakelijk kerstfeest gewenst… 🙂

En ik hoop nog eens ooit een hele grote dikke vette gans of kalkoen op tafel te zien met het kerstdiner. Dit jaar stel ik me tevreden met een parelhoender. Ben benieuwd, want die heb ik nog nooit gehad…

Ik ga vandaag een lekkere vette stoofschotel maken van hertenhaché en runderschenkel in rode wijn. Heerlijk met rode kool, die ik vandaag ook ga maken.

Recept stoofschotel

1 kg sucadelappen

enkele EL rundvet

enkele EL bloem

2 grote uien

5 tenen knoflook

100 gram shiitakes

klont roomboter

scheut olijfolie

1 flesje rode wijn (250ml)

1 potje tomatenpuree

1 tl jeneverbessen

2 laurierblaadjes

enkele eetlepels gedroogde kruiden zoals tijm

10 bolletjes peper vermalen

1 blokje runderbouillon + scheutje water

1 pastinaak

1 wortel

1 kleine courgette

halve prei

Oven op 180 graden

Uien en knoflook snijden

Vlees in blokjes snijden en door de bloem wentelen

Vlees bakken in rundvet

Vlees in ovenschaal doen

Ui dan knoflook en shiitakes bakken in roomboter en olijfolie

Kruiden, wijn, tomatenpuree en bouillon toevoegen

Alcohol verdampen

Alles in ovenschaal doen

Schaal afdekken en 1,5 a 2 uur stoven

Overige groente snijden en toevoegen

Nog 0,5 a 1 uur stoven